Teknologi og systemkrav

Webmed er et skybasert journalsystem. Du behøver kun en datamaskin, nett-forbindelse og Buypasskort for å få tilgang til WebMed. Med sentral server tar vi oss av drift, vedlikehold og back-up. Nye versjoner installeres automatisk uten å forstyrre din daglige drift.

WebMed programvare

WebMed er en app som installeres med et tastetrykk og oppdateres automatisk, noe som er en fordel når vi kommer til teknologi og systemkrav. Ettersom appen kjører på brukerens arbeidsstasjon oppnår vi noen viktige bruksmessige fordeler:

 • Enkel integrasjon både med andre desktop-apper og med nettleserbaserte løsninger.
 • Full kontroll over brukergrensesnittet. Skjermbildene vises på en forutsigbar måte uavhengig av nettleser og skalering.
 • Hurtigtaster og kontrolltaster kan brukes uten begrensninger fra nettleseren.
 • Enklere oppkobling mot annet lokalt utstyr som EKG, spirometri mm.

Det er ofte slik at legekontoret, i tillegg til journalsystemet, har en rekke andre løsninger som håndterer pasientdata. Eksempler på dette er lokalt labutstyr, EKG og spirometri som kjøres på lokal server, på en enkelt PC eller som eget utstyr. Disse løsningene er ofte ikke designet for å kjøre i skyen, og vil da enklest kunne integreres med et journalsystem som har en lokal app.

Maskinvarekrav

 • Fiberlinje med minimum 50/50 Mbps hastighet. Vi anbefaler 100/100 Mbps til større legesenter.
 • 4G backup av internettlinjen (leveres av de fleste internettleverandører, inkl. Helsenett).
 • Minimum skjermoppløsning på 1920 x 1080, full HD, ved bruk av WebMed men anbefaler høyere oppløsning (Du finner din oppløsning ved å høyreklikke på din desktop, deretter velge skjerminnstillinger og skjermoppløsning).
 • For kontorarbeid anbefales minimum 24’’ skjerm. Laptop kan brukes, men skjermbilder kan oppleves som små. NB! Vi har nylig laget knapp for å øke skriftstørrelsen i WebMed hvis ønskelig.
 • Oppdatert Windows 10 Pro, 64-bit.
 • Kortleser og Buypass smartkort for legene, medhjelpere kan bruke HelseID.
 • Arbeidsstasjoner må ha 2GB ledig arbeidsminne og i5 prosessor/tilsvarende for å sikre en god brukeropplevelse.

Oppstart med WebMed

Legekontoret vi fortsatt ha behov for nettverk lokalt grunnet en del tredjepartsprogramvare som krever serverinstallasjon, f.eks. Cardio Perfect fra Welch Allyn, Forum Flex, DIPS Interactor, Spirare o.l. I tillegg vil det være behov for PC’er, skrivere, skannere og annet utstyr som ikke leveres av WebMed.

Vi ber om at legekontoret er tilknyttet en profesjonell leverandør av datatjenester som kan hjelpe til med anskaffelse og vedlikehold av dette utstyret. En slik partner vil også bidra til at kravene til sikker databehandling av pasientopplysninger i «Norm for informasjonssikkerhet i helsesektoren» er oppfylt.